3 koningen” weer op pad

Na 2 jaren van Corona mogen de “3 koningen” weer op pad.
De 3 Koningen” van vriendengroep “De Waubachse Commedianten” uit Landgraaf, mogen eindelijk weer langs de deuren om hun 3-koningenliedje te zingen en om de huizen te zegenen.
Caspar, Balthasar en Melchior worden op zondagmorgen 8 januari 2023, in de mis van 11 uur in de Petrus en Pauluskerk van Schaesberg, plechtig ingezegend door pastoor Freek Jongen. Ook het krijtje waarmee de drie de huizen doen inzegenen, wordt dan door meneer pastoor ingezegend.
Deze huiszegening is een oude traditie die door de Waubachse Commediantengroep enkele jaren geleden opnieuw tot leven is gebracht.
Ze schrijven op de woningen de tekst: 20+C+M+B+23.
Dit heeft een dubbele betekenis, nl. de afkortingen van de 3 koningen, en de latijnse spreuk:
Christus Mansionem Benedicat (Christus zegen dit huis) en het jaartal 2023.
De route die de Landgraafse “3 koningen” dit jaar lopen is: Baanstraat, Koeweg en een gedeelte van de Stenenbrug en de Pietersstraat. Mensen die niet op de route wonen, maar toch iets willen doneren, kunnen dit na afloop van de mis doen. Dan staan ‘de 3 koningen’ bij de uitgang van de kerk hun liedje te zingen.
De donaties die “de 3 koningen” dit jaar ontvangen tijdens hun tocht, gaan naar een goed doel. Eén ervan is stichting Phoenix4kids. Stichting Phoenix4Kids is een non-profit organisatie die geheel op vrijwilligers, sponsoren en donateurs draait. Ze zetten zich geheel belangeloos in voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking en kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken voor welke rede dan ook.

Datum

jan 08 2023
Expired!

Tijd

11:00

Locatie

kerk HH. Petrus & Paulus