Aktie Kerkbalans: Geef vandaag voor de kerk van morgen

Aktie Kerkbalans: Geef vandaag voor de kerk van morgen
Wat betekent de kerk voor u? Dat is best een spannende vraag. Ook als u geen  regelmatige bezoeker bent, kan de kerk een plek van betekenis voor u zijn.
Onze kerken zijn een plek om te vieren, zoals met Kerst en Pasen of bij een doop of huwelijk. Soms worden er culturele activiteiten georganiseerd, van lezing tot concert. Voor veel mensen zijn de kerken ook een plek om rust te vinden en te gedenken. Bij een overlijden of bij een andere ingrijpende gebeurtenis in hun leven of in hun omgeving.
In onze parochies willen wij dit zijn voor u. Maar vooral willen wij in onze parochies omzien naar elkaar; mensen met elkaar verbinden. Want kerk zijn is meer dan alleen het kerkgebouw. Gelukkig konden wij in het afgelopen jaar onze deuren weer voor iedereen openzetten. Na alle beperkingen in coronatijd, er weer gewoon zijn voor iedereen; parochianen en niet-parochianen.
En juist nu, in tijden waar het al moeilijk is voor iedereen, vragen wij u om ons te steunen met een vast bedrag per maand of jaar, of met een eenmalige gift. Ook kleine bedragen zijn van harte welkom en helpen mee. Door ons vandaag te steunen, helpt u ons er ook morgen voor iedereen te zijn. Wij willen graag dat onze kerken een plek van betekenis zijn én blijven; voor u, voor anderen.
Wij krijgen als kerk (parochie) geen subsidie en zijn daarom financieel afhankelijk van de bijdragen van onze leden (parochianen).
Kerkbalans is de naam van de actie die in elke parochie wordt gehouden om parochianen te vragen mee te betalen aan het onderhoud van hun eigen plaatselijke kerk. Onderhoud van het kerkgebouw, de verwarming – ook onze kosten zijn hier de laatste maanden enorm gestegen –, de bloemversiering, maar ook het salaris van de pastoor/kapelaan moeten allemaal betaald worden van vrijwillige bijdragen van parochianen.
Geeft u om de kerk? Vindt u het belangrijk dat onze parochies kunnen blijven bestaan? Doe dan mee. Alleen samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.
Wilt u geven, geef dan slim.
Uw bijdrage aan Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting. Geeft u 5 jaar of meer achter elkaar, dan kunt u (onder voorwaarden) het volledige bedrag aftrekken. U kunt hier over lezen op kerkbalans.nl of u neemt contact op met het parochiekantoor en een van de kerkbestuursleden informeert u verder.
Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage.
Pastoor Freek Jongen en kerkbestuur
Parochies Schaesberg:
NL58 RABO 0146 0005 01 t.n.v. Parochie HH Petrus & Paulus
Parochie Nieuwenhagerheide:
NL15 RABO 0136 3000 14 t.n.v. Kerkbijdrage H. Hart van Jezus
Parochie Nieuwenhagen:
NL76 RABO 0136 3975 65 t.n.v. Kerkbijdrage Parochie Maria Hulp der Christenen Landgraaf

Datum

jan 07 2023
Expired!