Bijzondere Driekoningenviering

Bijzondere Driekoningenviering op zondag 8 januari 2023, om 11 uur in de Petrus en Pauluskerk.

In deze viering zullen de “3 Koningen” van vriendengroep “De Waubachse Commedianten” in hun rollen als Caspar, Balthasar en Melchior plechtig ingezegend worden door pastoor Freek Jongen. Bovendien ontvangen zij het gezegende krijtje waarmee zij volgens oud gebruik huizen zullen gaan zegenen. Dit gebeurt in de volgende straten: Baanstraat, Koeweg, een gedeelte van de Stenenbrug en de Pietersstraat. Daarbij zullen zij hun Driekoningenlied zingen en op de woningen de volgende tekst schrijven: 20+C+M+B+23 zijnde de namen van de Driekoningen en de Latijnse spreuk: Christus Mansionem Benedicat (Christus zegen dit huis) en het jaartal 2023. De donaties die “de Driekoningen” dit jaar tijdens hun tocht ontvangen, gaan o.a. naar de stichting Phoenix4kids. En non-profit organisatie die zich belangeloos inzet voor kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking en kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Mensen die niet op voornoemde de route wonen, maar toch iets willen doneren, kunnen dit na afloop van de mis doen.
Voor kinderen die speciaal voor de Drie Koningen naar de kerk gekomen zijn, zal een aparte kinderwoorddienst gehouden worden.

Speciaal voor liefhebbers van popmuziek: Popkoor Thirdwing op 8-1-2022!De muziek in deze Driekoningenviering zal verzorgd worden door het uit Heerlen afkomstige Popkoor Thirdwing, met haar eigen live-band. Actuele popmuziek vormt de basis van hun afwisselende, voornamelijk 5-stemmig gezongen repertoire. Ook het programma van deze zondag is verrassend gevarieerd. De originele en eigentijdse arrangementen van bekende en minder bekende kerstnummers, komen veelal van de hand van hun enthousiaste dirigent Mischa Hendriks. Laat u verrassen en ervaar hoe Popkoor Thirdwing de kerk tot de nok toe vult met een sprankelende kerstvreugde.Voor meer informatie over dit koor zie www.thirdwing.nl

Datum

jan 08 2023
Expired!

Tijd

11:00