Sacramentsprocessie op 11 juni 2023

Sacramentsprocessie op 11 juni 2023

Op 11 juni aanstaande zal in onze parochies wederom de jaarlijkse Sacramentsprocessie uittrekken. Dit jaar zal deze plaatsvinden in de kern Nieuwenhagerheide/Nieuwenhagen.

We starten die dag met een eucharistieviering om 9.30 u. in de kerk van OLV Hulp der Christenen te Nieuwenhagen en zullen aansluitend in Processie naar de kerk van H. Hart van Jezus te Nieuwenhagerheide trekken. De exacte route zal in het volgende parochieblad vermeld worden.De eucharistieviering op deze dag zal tevens de dankviering voor alle communicantjes uit onze parochies zijn. In verband met de Sacramentsprocessie zijn er op 11 juni geen eucharistievieringen in de parochiekerken van Nieuwenhagerheide en Schaesberg. Wij verheugen ons er op deze Processie met velen van u te mogen houden.

Processiecomité Federatie Schaesberg/Nieuwenhagerheide/Nieuwenhagen

Vervolg bericht:

Sacramentsprocessie 2023

Binnen de parochiefederatie is afgesproken dat de sacramentsprocessie jaarlijks afwisselend door de straten van Schaesberg en Nieuwenhagen zal trekken.
Dit jaar zijn de parochies H.Hart van Jezus van Nieuwenhagerheide en Maria Hulp der Christenen van Nieuwenhagen aan de beurt.
Een werkgroep is al enkele maanden bezig met de voorbereidingen.
De processie zal op zondag  11 juni om 10.30 uur vertrekken vanaf de kerk aan de Heigank, waar voorafgaand om 9.30 uur een eucharistieviering gehouden zal worden. Deze H. Mis is tevens de dankviering van de kinderen die dit jaar hun eerste H. Communie hebben ontvangen.
De route van de processie is: Heigank,  Zr. Theodolindestraat, rustaltaar hoek Zr. Theodolindestraat-Marijkestraat. Daarna via de Laurastraat, en Irenestraat, rustaltaar tegenover woonvorm Heiveldje.
Vervolgens via de Beuteweg, Wilhelminastraat naar de kerk aan de Hoogstraat waar de slotzegen gegeven zal worden en de processie zal worden ontbonden.
Na afloop is er in het parochiehuis bij de kerk gelegenheid om onder het genot van een kop koffie/thee deze processiedag af te sluiten.
Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de processie.
Het zou fijn zijn als de bewoners langs de route individueel of met  buurtbewoners versieringen aanbrengen om zo de processie een feestelijke uitstraling te geven.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

jun 11 2023

Tijd

09:30

Locatie

OLV Hulp der Christenen kerk in Nieuwenhagen