St. Maartenviering en lampionnenoptocht

Uitnodiging voor de St. Maartenviering en lampionnenoptocht op zondag
13 november 2022 om 18.00 uur in Nieuwenhagen
In november 2019 hebben we voor het laatst een St. Maartenviering kunnen organiseren in onze parochiefederatie en daarom zijn we nu heel blij om alle kinderen uit Schaesberg, Nieuwenhagerheide en Nieuwenhagen weer uit te kunnen nodigen om dit feest met ons te vieren.
De viering vindt deze keer plaats op zondag 13 november om 18.00 uur in en rondom de kerk van O.L..Vrouw hulp der Christenen aan de Heigank in Nieuwenhagen. In de kerk wordt het oude verhaal van St. Maarten en de bedelaar voorgelezen en uitgebeeld. Daarna wordt om ongeveer 18.30 uur voor de kerk een lampionnen optocht geformeerd met alle kinderen en hun ouders. Er is muziek in de optocht en ook St. Maarten zal op zijn paard mee lopen in de stoet.
De route loopt via de Heigank naar de Zuster Theodolindenstraat, Marijkestraat, Laurastraat, Irenestraat en de Maximastraat langs zorgcentrum Heiveld. Vervolgens naar de Gatestraat, weer de Laurastraat, de Margrietstraat en de Marijkestraat en daarna via de Burgemeester Loysonstraat, Zuster Theodolindenstraat en Heigank weer richting kerk. Via het pad langs de zijkant van de kerk wordt de Rötscherweg overgestoken en vervolgens slaat de optocht bij het Sjpaans Kentje de Haanweg in richting het weiland tussen het kerkhof en de Buitenring.
Door leden van Scouting Tarcisius zal daar het kampvuur ontstoken worden. Hier zal St. Maarten zijn jas doormidden snijden om een deel aan de bedelaar te geven. Na afloop lopen wij samen terug naar de parochiezaal naast de kerk. Hier worden de kinderen getrakteerd op een krentenbol en een beker chocomel , of appelsap.
Voor de veiligheid zijn er gecertificeerde verkeersregelaars actief, aangevuld met enkele vrijwilligers. Aan het begin en einde van de stoet rijdt een auto met knipperlichten. Het is belangrijk om de instructies van de verkeersregelaars en begeleiders op te volgen. Lampionnen moeten de kinderen zelf mee nemen. Deze moeten voorzien zijn van een lampje met batterij. Lampions met kaarsjes worden niet toegestaan. Auto´s kunnen geparkeerd worden op het parkeer terrein bij de kerk.
Op de scholen zullen de kinderen meer over St.Maarten horen via de catechese leerkrachten. Bij slecht weer gaat de optocht niet door. Dan beperken wij ons tot een bijeenkomst in de kerk en een vuur in een vuurkorf voor het parochiezaaltje.
Waarna de kinderen alsnog getrakteerd worden.
Werkgroep St. Maarten parochiefederatie Schaesberg, Nieuwenhagerheide en Nieuwenhagen

Datum

nov 13 2022
Expired!

Tijd

18:00

Locatie

kerk O.L.V. Hulp der Christenen