Gezinsviering

Gezinsvieringen Kerst 2022.

Uitnodiging aan alle leerlingen van de basisscholen in ons paochiecluster. 

Nog even en dan is het Kerstmis! Dan vieren we dat Jezus, de Zoon van God, als een kleine baby in Bethlehem werd geboren!
En omdat Hij van alle mensen houdt, werd Hij geboren op een plaats waar iedereen naar Hem toe kon komen: Rijke én arme mensen, deftige koningen én heel gewone herders, ze vonden Hem in een in een arme stal!  

Deze geboorte wordt over de hele wereld gevierd. Een super groot verjaardagsfeest dus! En wij? Wij zijn allemaal uitgenodigd!

Daarom vieren ook wij hier in Landgraaf dat Jezus voor ons gekomen is.
Dat doen we samen met grote en kleine kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s, tantes en ooms, in de volgende gezinsvieringen:
24-12-2022, 17.30 uur in de H Hart van Jezuskerk in Nieuwenhagerheide
24-12-2022, 19.00 uur in de HH Petrus en Pauluskerk in Schaesberg.
26-12-2022, 11.00 uur in de OLV Hulp der Christenenkerk in Nieuwenhagen  waar kinderen van de basisschool  ‘t Valder het kerstverhaal uitbeelden.

U bent u van harte uitgenodigd!

Tijdens deze drie vieringen wordt door kinderen een kerstspel gespeeld.
Kinderen die hieraan willen meedoen óf een tekstje willen lezen, kunnen zich aanmelden vóór 19-12!. Dit kan bij de catechese leerkrachten, of bij de parochies zelf.
– Voor Schaesberg bij:  jeugdactiviteiten.pp@gmail.com
– Voor Nieuwenhagerheide bij:  sybilledolstra@hotmail.com
– Voor Nieuwenhagen bij: vrehenh@outlook.com

Graag tot ziens in een van onze kerstvieringen! 

Pastoor Jongen, kapelaan Boon  en de Werkgroep Gezinsvieringen.

Vredeslicht
De leden van de scouting brengen ook dit jaar het Vredeslicht uit Bethlehem naar onze kerken. Zeker in deze tijd worden wij geconfronteerd  met de kwetsbaarheid van vrede. Ook thuis, kunnen wij bidden voor vrede in de wereld, in onze samenleving  én in onze harten. U kunt dit Vredeslicht mee naar huis nemen, brengt u hiervoor zelf een lantaarntje mee?

 Kinderactiviteit tijdens openstelling kerststal tussen 14.00u en 16.00u.
Tijdens de openstelling van de kerststal, zal in Nieuwenhagerheide op beide kerstdagen en in  Schaesberg, op 2e kerstdag een speciale kinderactiviteit zijn. Er kan worden gekleurd, of een kerstwens gemaakt, of geluisterd naar een mooi kerstverhaal. Ook is er (live) muziek waarbij je de mooiste kerstliedjes gezellig mag meezingen!