Gezinsviering

Gezinsvieringen met Palmpasen in 2023Dit jaar wordt in het weekend van 9 en 10 april in alle kerken over de hele wereld het feest van Palmpasen gevierd. Dan denken we speciaal aan de dag dat Jezus door alle mensen toegejuicht werd, toen hij op een ezeltje door de straten van Jeruzalem reed.  De mensen waren blij en zwaaiden met palmtakken, ze wilden dat Jezus hun koning werd. 

Ook in onze parochies gaan we met grote mensen en kinderen Palmpasen vieren. Dat doen we bijvoorbeeld tijdens de gezinsvieringen. Dat zijn vieringen speciaal voor, door en mét kinderen. Dan zullen de palmtakjes van de grote mensen gezegend worden én de door de kinderen feestelijk versierde palmpaaskruisen! 
Die Palmpaaskruisen gaan we samen met jullie versieren!  
De kinderen ontvangen via de scholen en of de catechese leerkrachten, alle informatie over wanneer en waar ze zich hiervoor kunnen aanmelden..

In het overzicht hieronder zie je wanneer in jouw parochies de Palmpaasactiviteiten zijn.

In de Petrus & Paulusparochie is het palmpaaskruisen versieren op vrijdag 31 maart tussen 15.45u. en 16.45u. in het parochiezaaltje naast de kerk. 
De gezinsviering in de P&P-parochie is op zondag  2 april om 11.00 uur. 

In de H.Hartparochie versieren de communicanten van Obs Wereldwijs en Bs Op gen Hei de Palmpaaskruisen op vrijdag 31 maart a.s. Via de catechiste op school wordt er verder informatie gegeven over het versieren van de palmpasenkruisen. 
De gezinsviering in de H.Hartparochie is op zaterdag 1 april om 19.00 uur.

In De OLV Hulp der Christenen parochie in Nieuwenhagen zal de catechiste aan de kinderen en ouders doorgeven wanneer het  versieren van de palmpaaskruisen is.
De gezinsviering in Nieuwenhagen is op zaterdag 1 april, om 18.00 uur.

Dus: alle kinderen, papa’s en mama’s, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s zijn van harte welkom in de gezinsvieringen op 
Zaterdag 1 april om 18.00 uur in de OLV Hulp der Christenen-kerk in Nieuwenhagen;
Zaterdag 1 april om 19.00 uur in de H.Hart-kerk te Nieuwenhagerheide 
en zondag 2 april om 11.00 uur in de H.H. Petrus & Pauluskerk!

Omdat onze parochies zorgen voor de houten kruisen en materialen die nodig zijn bij het versieren van de kruisen, maken wij de ouders erop attent dat álle kinderen welkom zijn bij het palmpaaskruis versieren. 
Wij gaan er echter vanuit dat zij dan óók aanwezig zullen zijn in de gezinsviering, wanneer wij samen met ouders en kinderen het feest van Palmpasen vieren.