Hartverwarmend

Hartverwarmend

  Hartverwarmend…. Een woord dat ik de afgelopen weken steeds vaker hoorde. Na twee jaar noodgedwongen coronapauze konden eindelijk weer vele activiteiten opgepakt worden. De opening van het Vasteloavendsseizoen, de Prinsenproclamaties en vele recepties. Maar ook de St. Maartenoptocht en de Caeciliafeesten van onze koren en muziekverenigingen en de eervolle huldiging van hun jubilarissen. Dat alles was gelukkig weer mogelijk. Echt hartverwarmend.!
 
Ook het Kerstfeest hopen we weer als vanouds te kunnen gaan vieren. De afgelopen twee jaar was het op Kerstavond akelig stil in onze kerken. Daadwerkelijk een stille nacht! Nu mogen we gelukkig weer met velen samenkomen in onze kerkgebouwen en thuis met onze familieleden en vrienden. De voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang. 
Hartverwarmend is daarbij de inzet en betrokkenheid van zo veel trouwe en enthousiaste vrijwilligers in onze parochies. Zij dragen werkelijk bij aan een hartverwarmende kerstsfeer straks in onze kerken. Heel veel dank daarvoor!
 
Overigens zullen we u met Kerstmis ontvangen in een verwarmd kerkgebouw. We laten u niet in de kou zitten. Ook niet in deze crisistijd. Bij ons zal de kachel die dagen branden! Een sfeervol versierd en verwarmd kerkgebouw draagt immers ook bij aan hartverwarmende kerstvieringen!
 Ondertussen heeft de tijd niet stil gestaan. In het afgelopen jaar heeft ieder van ons zo weer zijn eigen portie geluk en verdriet gehad. Ook ik, natuurlijk! In mijn eigen persoonlijke leven liep het zeker niet altijd zoals ik gehoopt en verwacht had. Ieder huisje heeft zijn eigen kruisje. Geen tegeltjeswijsheid of spreuk uit het boekje, maar uit eigen levenservaring! Hartverwarmend is echter de goede hulp en steun die ik dagelijks mag ervaren van zoveel lieve mensen om mij heen. Ook in onze parochies. Zij geven mij nog steeds veel positieve energie!  
Ook daarvoor heel veel dank! 
Ik wens u allen hartverwarmende Kerstdagen en een gezegend en gezond 2023!
 Een hartelijke groet van uw pastoor,
 Freek Jongen